חומרים (לשישה אנשים):

1 ראש סלרי אמריקני

3 גזרים בינוניים

2 בצלים גדולים

6 שיני שום

שמן זית

2 כוסות של נבטוטים מעורבים – עדשים שחורים וירוקים, שעועית לבנה ואדומה, חומוס ועדשי מאש יכולים להיות מרכיבים מצויינים לקוקטייל הנבטוטי שלנו. אתם מוזמנים להנביט לבד או לקנות נבטוטים מעורבים מוכנים

1 ענף רוזמרין

1 ענף מרווה

2 זוקיני (קישוא ירוק כהה), לא גדולים מידי

6 עגבניות תמר בשלות או 4 עגבניות רגילות בשלות

250 גרם פסטה קצרה למרק מאיכות טובה (אפשר אפילו מקמח מלא)

מלח, פלפל שחור גרוס

200 גרם פרמזן מגוררת, מאיכות טובה

חופן פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים את הירקות וקולפים בהתאם לצורך. את הסלרי חותכים לפרוסות דקות למדי אבל לא שקופות, ואחר-כך לחצי לאורך. את החלקים הסיביים מאוד שומרים לציר ולא מכניסים למרק. את הבצל פורסים לחצאי טבעות לא דקות מדי. את השום פורסים דק. את הגזר חותכים לרבעי עיגולים קטנים למדי.
  2. מחממים כ-1/3 כוס (מעט פחות מ-100 מ"ל) שמן זית בסיר עבה, ומאדים בו במשך כ-10 דקות ,על אש נמוכה, את הגזר, הסלרי, הבצל והשום, עד שהבצל נעשה שקוף. נזהרים מאוד שלא לשרוף את השום.
  3. מוסיפים את הנבטוטים ומערבבים היטב. מוסיפים מים כדי כיסוי, ועוד 2 ס"מ. מצרפים את הרוזמרין והמרווה, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה מאוד כ-30-40 דקות, עד שהנבטוטים מתרככים.
  4. מרתיחים מים מומלחים לבישול הפסטה בסיר נפרד. מבשלים את הפסטה 4 דקות בערך, משהו כמו שליש-חצי בישול.
  5. חותכים את העגבניות לארבעה או שישה פלחים - תלוי בגודל העגבניה. חותכים את הזוקיני לקוביות, בגודל דומה לקוביות הגזרים.
  6. מכניסים את העגבניות, הפסטה והקישואים למרק, מערבבים ומוסיפים מים כדי כיסוי ועוד 1 ס"מ. מחזירים לרתיחה, ממליחים ומפלפלים ומבשלים עוד כ-7-8 דקות ברתיחה עדינה, עד שהפסטה והזוקיני "אל-דנטה".
  7. מגישים עם הרבה פרמזן ופטרוזיליה מלמעלה.