חומרים (לשישה אנשים):
1 ראש סלרי אמריקני
3 גזרים בינוניים
2 בצלים גדולים
6 שיני שום
שמן זית
2 כוסות של נבטוטים מעורבים – עדשים שחורים וירוקים, שעועית לבנה ואדומה, חומוס ועדשי מאש יכולים להיות מרכיבים מצויינים לקוקטייל הנבטוטי שלנו. אתם מוזמנים להנביט לבד או לקנות נבטוטים מעורבים מוכנים
1 ענף רוזמרין
1 ענף מרווה
2 זוקיני (קישוא ירוק כהה), לא גדולים מידי
6 עגבניות תמר בשלות או 4 עגבניות רגילות בשלות
250 גרם פסטה קצרה למרק מאיכות טובה (אפשר אפילו מקמח מלא)
מלח, פלפל שחור גרוס
200 גרם פרמזן מגוררת, מאיכות טובה
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מנקים את הירקות וקולפים בהתאם לצורך. את הסלרי חותכים לפרוסות דקות למדי אבל לא שקופות, ואחר-כך לחצי לאורך. את החלקים הסיביים מאוד שומרים לציר ולא מכניסים למרק. את הבצל פורסים לחצאי טבעות לא דקות מדי. את השום פורסים דק. את הגזר חותכים לרבעי עיגולים קטנים למדי.
- מחממים כ-1/3 כוס (מעט פחות מ-100 מ"ל) שמן זית בסיר עבה, ומאדים בו במשך כ-10 דקות ,על אש נמוכה, את הגזר, הסלרי, הבצל והשום, עד שהבצל נעשה שקוף. נזהרים מאוד שלא לשרוף את השום.
- מוסיפים את הנבטוטים ומערבבים היטב. מוסיפים מים כדי כיסוי, ועוד 2 ס"מ. מצרפים את הרוזמרין והמרווה, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה מאוד כ-30-40 דקות, עד שהנבטוטים מתרככים.
- מרתיחים מים מומלחים לבישול הפסטה בסיר נפרד. מבשלים את הפסטה 4 דקות בערך, משהו כמו שליש-חצי בישול.
- חותכים את העגבניות לארבעה או שישה פלחים - תלוי בגודל העגבניה. חותכים את הזוקיני לקוביות, בגודל דומה לקוביות הגזרים.
- מכניסים את העגבניות, הפסטה והקישואים למרק, מערבבים ומוסיפים מים כדי כיסוי ועוד 1 ס"מ. מחזירים לרתיחה, ממליחים ומפלפלים ומבשלים עוד כ-7-8 דקות ברתיחה עדינה, עד שהפסטה והזוקיני "אל-דנטה".
- מגישים עם הרבה פרמזן ופטרוזיליה מלמעלה.