המצרכים

1 חבילה נבטוטים
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות דק (לא כתושות)
שמן זית
חופן בורגול
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כורכום, מעט אבקת שום

אופן ההכנה

מחממים בסיר גדול שמן זית
מזהיבים קלות את השום
מוסיפים את הבצל ומטגנים יחד כמה דקות
מוסיפים פפריקה, פלפל שחור וכורכום ומטגנים תוך כדי עירבוב כמה דקות
מוסיפים את הנבטוטים
מוסיפים כמה כוסות מים, מתחילים עם 6, ואם המרק יהיה סמיך מדי אז אפשר בהמשך להוסיף מים רותחים.
מביאים לרתיחה נמרצת של כמה דקות, מנמיכים את האש, נותנים להתבשל לפחות שעתיים תוך עירבוב מפעם לפעם. מאחר ובכל זאת מדובר כאן בקיטניות ולא בירק, משך הבישול הוא ארוך למדי, עד שהן מתרככות.
כעבור כשעתיים, בודקים את רכות הנבטוטים ואם נראה שהם כמעט עשויים, מתקדמים לשלב הסיום.
בקערית קטנה שמים את הבורגול הרחוץ
מוסיפים לו מלח (עבור כל התבשיל) ואבקת שום
שופכים על הבורגול כוס עד כוס וחצי של מים רותחים, ומשהים לחמש דקות
מוסיפים את כל תכולת קערית הבורגול לתוך הסיר
מביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה, מפעם לפעם מערבבים בכף עץ שהבורגול לא יתגבש או יידבק
טועמים, ואם יש צורך - מתקנים תיבול, בעיקר הוספת מלח.

אפשר לבשל בנפרד קצת איטריות דקות מקמח מלא, ולהוסיף לכל אחד ישירות לצלחת המרק.