מש מונבט - תהליך ההנבטה חשוב לאין שיעור ,לאחר נביטה ויטמין K יוכפל פי 10 בזכות הנביטה. ברוב הקטניות היבשים אין ויטמין C כלל ולאחר הנבטה ישנם נבטים המכילים כ- 20 מ"ג ויטמין C ל- 100 גרם , ההנבטה גורמת לאנזימים שבתוך הזרע להתחיל ולפעול.
להלן רק חלק מהתהליכים שמתרחשים במהלך תהליך ההנבטה:
ויטמינים מקבוצה B משתחררים
חומצה לקטית שמונעת סרטן נוצרת
ההנבטה מגדילה את תכולת ויטמין C פי 4-10
המינרלים אחרי ההנבטה מאד זמינים לספיגה
החלבון שבנבט הינו חלבון מפורק ,זמין לעיכול , השומן הופך לחומצות שומן חופשיות
העמילן שבזרע הופך לגלוקוז כמות הכולין עולה (ויטמין מקבוצה B) ויטמין ששומר על הכבד וחשוב למטאבוליזם של שומנים.